Pavlova
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eiwitten
- 125 gr. witte basterdsuiker
- halve theelepel kleurloze azijn of citroen
- halve theelepel maizena
Hulpmiddelen
Bakpapier
Voorbereiding
Eiwitten stijf slaan en basterdsuiker lepel voor lepel toevoegen. Suiker moet goed oplossen structuur mag niet korrelig zijn. Voeg ook mengend daarna de azijn en maizena erdoor.
In rondjes op bakpapier lepelen. Geen dunne pannekoeken maken. Dan hard het schuim helemaal uit. Bedoeling is dat de kern gaar wordt maar zacht blijft. Vandaar de lange langzame bakmethode.
In rondjes op bakpapier lepelen. Geen dunne pannekoeken maken. Dan hard het schuim helemaal uit. Bedoeling is dat de kern gaar wordt maar zacht blijft. Vandaar de lange langzame bakmethode.
Bereidingswijze
In oven (125 graden)
1 uur bakken
in oven 1 uur laten afkoelen.
1 uur bakken
in oven 1 uur laten afkoelen.
Serveren met lekker veel vruchten.
Rectificatie;
Dit recept is opgenomen onder rusland echter, het oorspronkelijke recept komt uit nieuw zeeland. Het recept is gemaakt ter ere van de russische balletdanseres Ánna Pávlova die daar optrad in 1926.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.